澳门皇冠官网

2018-09-29 14:12:00 来源: 网络综合 [手机版] [文档在线打印]
中考网权威发布2018年河南省中考英语真题试卷(附答案),澳门皇冠官网2018年河南省中考英语真题试卷(附答案)相关信息请访问无忧考网中考频道。

【导语】以你的自信,以你的开朗,以你的毅力,还有我的祝福,你一定能够驶向理想的彼岸。以下是无忧考网为大家整理的《2018年河南省中考英语真题试卷(附答案)》供您查阅。

河南省2018年中考英语真题试题
注意事项
1,本试卷共10页,七个大题,满分120分,网上澳门永利娱乐澳门银河官网100分钟。
2.本试卷上不要答题,请按答题卡上注意事项的要求直接把答案填写在答题卡上在试卷上的答案无效。
一、听力理解(20小题,每小题1分,共20分)
第一节
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选
出答案。每段对话读两遍。
1. what's the relationship between the two speakers
A Mother and son
B. Teacher and student
C. Waiter and customer.
2. What may the weather be like this weekend?
A. Hot
B. Warm
C. Wet
3. How does the man usually go to work?
A. By bus
B. By car
C. On foot.
4. When does the next train to London leave?
A.At16:00:
B:At 16:15
C. At16:35
5. What are they talking about?
A. A weekend plan.
A class celebration.
A personal hobby.

第二节
听下面几段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C
三个选项中选出答案。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。
6. What does the woman want?
A Socks
B. Gloves.
C. Scarves
7. How much does the woman need to pay
A. 55 dollars
B. 100 dollars
C. 110 dollars

听下面一段对话,回答第8至第9两个小题。
8. Where are the speakers?
A. Ina hotel
B. In a shop
C. In a restaurant.
9. How many people will stay?
A.Two.
B. Three.
C. Four.
听下面一段独白,回答第10至第12三个小题。
10. What is Trevor?
A. A guide.
B. A doctor
C. A pilot.
11. Why does the speaker fly sometimes?
A.Because the speaker loves travelling
B. Because some patients live far away.
C. Because the speaker finds flying exciting. t
12. How long has the speaker done this job?
A. For five years.
B. For ten years.
C. For fifteen years
听下面一段对话,回答第13至第15三个小题。
13. What are they planning for?
A. A trip
B. A party
C. An interview
14. Who doesn't eat chicken?
A. Linda.
B. Jack.
C. John.
15. What will the man do next?
Prepare the dishes. B Plan the menu. C. Make a phone call.
第三节
听下面一篇短文。按照你所听内容的先后顺序将下列图片排序。短文读两遍。


_______ 17._______ 18._______ 19._______ 20._______

二、单项选择(15小题, 每小题1分,共15分)
从A、B、C、D四个选项中选出个最住答案,
21. Are you going to_____ football match tonight?
一1 wish I could, but I'm meeting _____ VIP from Oklahoma.
A an; an B. an; a C. the; an D. the; a
22 As a child. I would sit for hours by the river doing_____-simply daydreaming
A nothing B. everything C. something D. anything
23.- It's useless to regret what has been done. Don't make those mistakes again
一I won't. That's a(n) _____
A order B. decision C. promise D. agreement
24. Aunt Jane is now _____over seventy, but she is still a great cinema-goer.
A. very B. well C. about
25.1 stopped _____the night in a small village while I was on holiday in the Himalayas a few years ago.
A. at B. for C. until D. through
26. 一Hey, Jeremy. Tony and I want to _____the new Italian restaurant tonight. Come with us!
一Why not?
A. try B. taste C. choose D. search
27. The words "Araceli", "kayak" and “level" are the same they are read left tonight or right to left.
A. since 3. though C. unless D. whether
28.一Honey, where are you?
一I Just let me put on my shoes.
A. come B. came C. am coming D. have come
29.一-Why don't you get yourself a job?
一-That's_____said than done.
A. easy B. easier C. the easier D. the easiest
30. _____everyone with politeness even those who are very rude to you, not because they are nice, but because you are.
A. 'Treat B. Treating C. Treated D. To treat
31.一Are you going to the cinema tonight?
一↓don't know. I _____ go or I_____ stay at home.
A. will; will B. must; must C. should; should D. might; might
32, -Jack is telling everyone he has bought a new car.
Pay no attention to him. He is just_____
A. taking off B. showing off C. driving off ) setting off
33, Anyone who is a server or____ has been one knows that customers always come first.
A. whom B. what C. who D, which

—Excuse me.Do you know_______?
—Sorry, I don’t know, either.
how to check out a book
when will the concert begin
That there is a bank near here
How long the meeting would last
Which of the following public signs is correct in English?

三、完形填空(10小题,每小题1分,共10分)
Our teacher asked us what our favorite animal was,and I said,”Fried chicken”She said I wasn't funny, but she wasn’t__36____, because everyone else laughed.
My parents told me to always be truthful and I am. Fried chicken is my favorite __37____. I told my dad what happend, and he said my teacher was probably a(n) __38____ of PETA. He said they love animals very much. I do, too. Especially chicken, pork and beef. __39____ my teacher sent me to the principal's office(校长室). I told him what happened, and he __40____, too. Then he told me not to do it again.

The next day in class my teacher asked me what my favorite live animal was. I told her it was chicken. She asked me__41____, just like she’d asked the other children.I told her it was because people could __42____ them into fried chicken. She sent me back to the principal's office. He laughed, and told me not to do it again. I don't __43____. My parents taught me to be honest, __44____ my teacher doesn't like it when I am.
Today, my teacher asked me to tell her what famous person__45____ like(s) most.

I told her, "Colonel Sanders(肯德基创始人)."
Guess where I am now...

A. anger B. right C.patient D.serious
A. food B. animal C.answer D.taste
A. example B. discover C.enemy D.member
A. Instead B. Again C.Anyway D.Also
A. laughed B.believed C.shouted D.agreed
A. when B. where C.how D.why
A. cut B. divide C.make D.add
A. care B. regret C. understand D.remember
A. but B. and C.or D.for
A. I B.we C.she D.they
四、阅读理解(20小题,毎小题2分,共40分)
阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题。
A
Summer English at St Clare’ s. Oxford
We offer holiday courses for teenagers in Oxford. You can improve
your English, enjoy great trips and activities and make new friends of
your own age.
Telephone: 01865 552031
website: www.stclares.ac.uk Ages: Young children (9-12),Teenagers(13-17)
Creative Arts Summer School '
Designed for young students with a great interest in panting, providing them with an exciting experience to explore creative pathways and develop skills for the future.
Telephone: 01202 363831
Website: aub.ac.uk Ages: Teenagers(14-15)
XUK Activity Summer Comp
Beautiful setting! Fantastic activities! Friendly and experienced staff!
Activities include adventure, sports, drama, and more!
Telephone: 020 8371 9686
Website: xukcamps.com Ages: Teenagers(13-17)
YMTs Musical Theatre Summer Camps 2018
YMT’s summer camps are open to anyone aged 6-17 looking to develop their acting, singing and dancing abilities. Join the UK’s leading music theatre company!
Telephone: 020 8563 7725 Website: www.youthmusicllieatreuk.org
Ages: Young children (6-12),Teenagers (13-17)
Notes:explore 探索;staff 员工;drama 戏剧
根据材料内容选择答案。
46.If you are interested in painting, you may call for more information.
A.020 8371 9686 B. 01202 363831
C.020 8563 7725 D.01865 552031
47.If you visit , you may get some information about drama.
A.aub.ac.uk B.www.stclares.ac.uk
C.xukcamps.com D.www.youthmusictheatreuk.org
48. Eight-year-old Mike can go to in the summer.
XUK Activity Summer Camp
Creative Arts Summer School
Summer English at St Clare’s, Oxford
YMT’s Musical Theatre Summer Camps 2018
49. What a special about Summer English at St Clare, Oxford?
A It is open to all ages. B. It requires creative ideas.
C. It has experienced staff D. It offers language courses.
50. Where is the text most probably from?

B
In Cos Angel, a waiter served a group of teens. The waiter remembered his experience as a young high school prudent. So he made sure the teens had a pleasant experience at the restaurant. The waiter made sure of it.
After serving all the teens doing a great job, he was left a tip(消费),only$3.28. That was hardly enough to buy a drink at Roebucks.
The waiter went home. And he felt hatred for the students who did not know the value of hard work. They looked down on people like him. Or so he thought.
After several days, the waiter forgot about it. His life went on as usual. But ten days later, he received a letter from the teens.
“About a week and a half ago, on October 7, my three friends and I came to eat at this restaurant as our own homecoming celebration. It was an exciting experience for us to be here alone, and it was all new to us. And you were the best waiter we could ask for. You were kind, helpful, and didn’t treat us like babies! So I want to say thank you for making our ‘groan-up’ experience so amazing and fun.
“I would also like to say sorry on behalf of(代表) my group. Since we were new to all of this, reasonable(合乎情理),but we had completely forgotten(and didn’t know,to be honest) what a tip even was, let alone how much to give. So we emptied our pockets, and all our money added up to $3.28.
“Having no idea of how small this really was ,we left. Later, we realized our mistake and felt terrible. We knew we had to make it right.
“So together with this letter, you wail find the correct 18% tip + extra for simply being amazing. Thank you for your help and patience and also thank you for making our night fun. Thank you!”
51. How did the waiter receive the group of teens?
A. He tried to make then pay more.
B. He served them like other waiters.
C. He treated them as young children.
D. He did his best to make them happy.
52. Why did the group of teens leave that small tip?
A. Because they looked down on the waiter.
B. Because they didn't know what a tip meant.
C. Because they weren't pleased with the service.
D. Because they thought the tip should be that much.
53. What made the teens write the letter?
A. The tip they left for the waiter. B. The bill the restaurant received.
C. The way the waiter served them.
D. The fun they had at the restaurant.
54. What do restaurant waiters mind most in America?
A. What kind of guests they receive.
B. What dishes people usually order.
C. Whether they are given reasonable tips.
C. How much customers pay for their meals.
55. What did the group of tees try to say in the letter?
A. They were quite thankful for the waiter's service.
B. They had realized their mistake and made it right.
C. They had a wonderful experience at the restaurant.
D. They wanted more customers to go to the restaurant.

C
The spring season brings warm weather, flowers and other changes for people to enjoy.For some restaurant cooks, the most exciting spring arrival is ramps.
Ramps are a wild plant in the eastern mountains of North America. They are one of the first plants that grow in the spring, usually between April and May. They are recognized(意识) by their red stem(茎), and two long and wide green leaves. They are also famous for their strong taste, similar to onions(洋葱).
Ramps are not as well-known as other vegetables, but they have a long history in the United States. In the Appalachian Mountains, ramps have been an important food for a longtime. During spring, it is common for small towns in the Appalachian area to hold large ramp dinners for the community.
However, over the last 30 years, ramps popularity has grown quickly. They are now a
highly-desired vegetable for many nice restaurants in cities like New York and Washington
D.C.
One reason the plant is popular is that it grows in the wild. It is difficult to grow them on farms. Most restaurants get them from foragers, who collect ramps by searching forests for some small pieces of land where they grow. Ramps have a short season. Within a few weeks of full growth, the plant is done for the year. This shot life is some reason for their
popularity.
And that popularity could lead Io their disappearance from Earth. In
1995, the local
Government in Quebee, Canada, stopped people selling the plant to businesses in order to protect the plant against being over-dug.

The season is short, but it has not ended yet. If you are in the right place, you still have time to try a taste of ramps yourself.
根据材料内容选择答案。
56.why are ramps so popular in North America?
A.Because they grow in spring.
B. Because they have a good taste.
C. Because they are hard to get.
D. Because they have a long history.
57. Which of the following is the picture of a ramp?
58.What does the word “they ” refer to (指的是)?
A.foragers
B.ramps
C.customers
D.restaurants
59.Why were people stopped from selling ramps to businesses?
A.Because ramps were in great danger.
B.Because ramps’ smell polluted the air.
C.Because it cost too much to grow ramps.
D.Because the government wanted to make money.
60. What’s the best title for the text?
A.Americans go crazy for ramps in spring.
B.Americans have discovered a new vegetable.
C.Ramps were once popular in North America.
D.Ramps will soon be enjoyed all over the world.
D
Dear Linda,
___61__
As I told you yesterday, I am in Rome today. Tomorrow we are getting the train down
to the south of the country and then a ship across to Greece.
___62__
We started in England and we spent two days in London and another day in Canterbury.We visited a lot of places and enjoyed its history.And the only bad thing was the weather-it rained the whole time we were there. Can you believe it?
___63__

Well, I have to say I prefer the American Disneyland. But we we met some nice people from Canada and spent two great days with them.One of them,Clive,is going to your university next year.What a coincidence!

___64__
After that. We went south into Switzerland. It was very expensive and we couldn’t stay as long as we wanted ,so that’s why we’re in Italy now!
___65__

See you soon.
Mike

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的选择,使文章意思通畅、内存完整。
A. OK. That’s enough from me for now. I want to post this letter now so you can get it by the
weekend.
B. I cant wait to arrive in Athens to see all that history. Let me tell you something about
where we have visited so far. I know you want to come here on vacation too one day!
Clive and his wife left us once we got to Germany by train. They went up into Denmark
but we continued to Munich. Wow what a great city! I bought you a surprise gift there. I hope you like it.
D. At least when we got to Paris, the sun was shining! We only stayed for one afternoon in
the French capital because my friends really wanted to visit Euro Disney which is to the east of Paris.
E. How are things with you? It was great talking to you yesterday by phone.

五、词语运用(10小题,每小题1分,共10分)
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺,意思完整。每空限填一词,每词限用一次,方框中有两个词是多余的。

Once, there was a little girl named Meredith. Meredith enjoyed spending ___66__ free time with her friends, but there was something different about Meredith. She was always interested in things ___67__ chemistry and history . Meredith never wanted to ___68__ about these interests because she was afraid she would be judged(评头论足). she always learned more about these topics when she was by herself, ___69__ no one could find out about this. One day a new girl , Josie, joined her sixth-grade class, and the new girl was ___70__ to say three things about herself. Josie stood up and ___71__ to talk about her interests. First ,she said she was ___72__in reading and writing stories. Second, she said she liked history. ___73__,she said she enjoyed chemistry. Meredith's eyes lit up with joy. Finally, she had found someone who had common interests as her. ___74__ that day, Meredith found Josie on the playground and ran over to talk to her. They immediately(立刻) became ___75__and start to play at each other's houses on the weekend.
六、补全对话(5小题,每小题2分,共10分)
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯完璧。
A:Hi, Harry! It’s great to meet you again. Where have you been so far?
B:76. .
A:I see. What’s your plan for today?
B:I’m going to the book store.77. ?
A:Oh, sorry. I went there yesterday. Do you remember Anne, our old friend at Junior High School?
B:Wait! 78. ?
A:Yes, exactly. She hasn’t changed much. You know, she lives in this city now.
B:Did you meet her by coincidence?
A:79. .At first, she was staring(盯着)at me, and I wasn’t sure that she was Anne.
B:80. ?
A:Yes,I did. It’s 115 848 2810.
B:Let me write it down. I will call her sometime.
七、书面表达(15分)
每个人都生活在一个特定的环境,请以“What I like about where I live”为题,并根据以下要点和要求用英语写一篇短文,描述你的生活环境。
1.要点:1)你生活在什么样的环境;
2)你喜欢这个环境的什么;
3)你对这个环境有何期望。
2.要求:1)文中不得出现真实姓名和学校名称;
2)词数80左右。
What I like about where I live

参考答案
一、 听力理解(20小题,每小题1分,共20分)
1. A
2. A
3. B
4. C
5. A
6. C
7. B
8. A
9. B
10. C
11. B
12. C
13. B
14. A
15. C
16. D
17. A
18. B
19. E
20. C
二、 单项选择(15小题,每小题1分,共15分)
21. D
22. A
23. C
24. B
25. B
26. A
27. D
28. C
29. B
30. A
31. D
32. B
33. C
34. A
35. D
三、 完形填空(10小题,每小题1分,共10分)
36. B
37. B
38. D
39. C
40. A
41. D
42. C
43. C
44. A
45. B
四、 阅读理解(20小题,每小题2分,共40分)
46. B
47. C
48. D
49. D
50. D
51. D
52. B
53. A
54. C
55. B
56. C
57. D
58. B
59. A
60. A
61. E
62. B
63. D
64. C
65. A
五、 词语运用(10小题,每小题1份,共10分)
66. her
67. like
68. talk
69. so
70. asked
71. started
72. interested
73. Third
74. Later
75. Friends
六、 补全对话(5小题,每小题2分,共10分)
76. I’ve been to my hometown/to Europe/…
I’ve been aboad
77. Will you join me/go with me
Would you like to join me/go with me
What about joining me/going with me
Why not join me/go with me
……
78. The curly hair with the dimple on her cheek
The(tall) girl with a pair of glasses/with big eyes/…
You mean the girl who is/was good at drawing
You mean my old deskmate
(You mean ) Anne
79. Yes(, I did)

80. Did you get her phone number
Did you ask her for the telephone number

七、书面表达(15分)
One possible version:
What I like about where I live
I live in a small and quiet city in Henan Province. Different from other cities, it has no skyscrapers or endless cars on the streets. People there are seldom late for their work and enjoy a slow and peaceful life. And that is what I like most about my city.
However, my city has her problems. She has no high speed train. I hope she will soon have high speed trains so that I can travel to other cities more easily!
评分标准
1. 第1-45题,每小题1分。凡与答案不符的均不给分。
2. 第46-65题,每小题2分。凡与答案不符的均不给分。
3. 第66-75题,每小题1分。凡与答案不符的均不给分。
4. 第76-80题,每小题2分。居中小小写作物,每两个扣0.5分。单词拼写错误,每两个扣1分。答案不。如果考生写出的句子符合英语表达习惯,且上下文意思连贯,无所无,应当给分。
5. 书面表达,15分。考生应根据题目要求,采取适当的时态、语态、句式和词语,完整、准确地表达所要求的的内容。分四档评分:
第一档:符合题目要求,内容完整,层次结构清晰,表达清楚语言无误。13-15分。
第二档:基本符合题目要求,内容完整。层次结构清晰,表达较清楚,语言有少量错误。9-12分。
第三档:部分内容符合题目要求,内容不够完整,层次结构不够清晰,表达不够清楚,语言有较多错误。4-8分。
第四档:不符合题目要求,整篇表达不清楚,或照抄、拼凑几个词语。0-3分。

 

2018年河南省中考英语真题试卷(附答案)】由中国教育网上澳门永利娱乐门户网站无忧考网提供,澳门皇冠官网中考最新信息和免费资源欢迎访问【中考】频道。
相关推荐